המטבוחה של לינדה

המטבוחה של לינדה

המטבוחה של לינדה, מטבוחה מרוקאית אסלית, כמו ריבה נפלאה עשירה בטעמים, ניחוחות וצבעים. עם קצת השקעה, מתקבלת תוצאה מופלאה

"לינדה, לאן את ממהרת? בואי נשתה כוס קפה, יש עוגה טובה"…"לא יכולה אלונה רצה להכין מטבוחה". "איזו מטבוחה? ספרי לי… "אההה אני הולכת להכין את המטבוחה של סבתא רחמה".

את המתכונים של לינדה ככלל ושל סבתא רחמה בפרט, אני תמיד מכינה. מכינה כי יש להם טעם אחר. טעם של פעם. טעם של בית. טעם של אוכל עם הרבה אהבה ונוסטלגיה. כל מתכון תמיד מתובל גם בסיפור. אין פעם שלינדה מספרת לי על סבתא רחמה, לא עולות בעיניה דמעות. דמעות של געגוע….

המטבוחה של סבתא רחמה היא מטבוחה כמו ריבה. כמו ריבה מופלאה וטעימה ואין שני לה. 

למצרכים:

15 עגבניות אדומות בשלות

3 פלפלים אדומים גדולים

שיניים קצוצות  מ- 2 ראשי שום

1/4 כוס שמן קנולה

2 כפות פפריקה מתוקה

2 כפות תבלין צ'ילי יבש

1 כפית פלפל לבן

1 כפית כורכום

1 כף מלח

להכנה:

1. להרתיח סיר גדול עם מים. לעשות X בתחתית העגבניות בעזרת סכין ולשים אותן במים הרותחים ל-2 דקות. אחרי 2 דקות מסננים אותן ומקלפים אותן. הן מתקלפות בשניות.. לחתוך אותן לקוביות.

2. את הפלפלים לקלות על אש גלויה (על הגז). ניתן לגם למשוח בשמן ולקלות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי עשה. לקלוף, לנקות מגרעינים ולחתוך לפרוסות.

3. בסיר גדול ושטוח, להניח את קוביות העגבניות ורצועות הפלפל ולבשל שעה על אש בינונית-קטנה תוך כדי ערבוב. להוסיף את השום ולהמשיך לבשל.

4. לערבב בקערה את השמן עם התבלינים להוסיף לעגבניות ולערבב.

5. לבשל יחד על אש קטנה עוד כשעה, עד שמתקבלת מטבוחה שדומה לריבה, עם טעמים וניחוחות נפלאים. כל שנותר, לקחת פרוסת חלה טרייה, לטבול וליהנות…


DSC_0110