ירקות ברוטב בוטנים אסיאתי

ירקות ברוטב בוטנים אסיאתי

מנת ירקות טעימה לאוהבי הבוטנים (כמוני). המנה תהיה בת לוויה נפלאה לאורז לבן. אחחחח אני כבר מרגישה רחוק מכאן..

לירקות:

1 זוקיני פרוס למקלות

2 גזרים פרוסים למקלות

1 בצל גדול פרוס

1/4 כרובית מפורקת לפרחים קטנים

1 פלפל חתוך לרצועות

סלסלת פטריות פרוסות

4 כפות שמן זית

לרוטב:

2 כפות חמאת בוטנים (רצוי עם דבש)

2 כפות רוטב צ’ילי

2 כפות סילאן

2 כפות רוטב סויה

2 שיני שום כתושות

1/2 כוס מים רותחים

50 גרם בוטנים מקולפים וגרוסים

50 גרם בוטנים – לקישוט המנה

להכנה:

1. לחמם שמן במחבת.

2. להוסיף את הבצל ולטגן עד שקיפות. להוסיף את השום ולטגן עוד 2 דקות.

3. להוסיף את הירקות לפי הסדר הבא כשביניהם לטגן כל ירק כ- 3 דקות: גזר, כרובית, פלפל, זוקיני, פטריות.

IMG_1308

4. לערבב את כל חומרי הרוטב בקערה ולשפוך על הירקות ולטגן יחד תוך כדי ערבוב עוד 2-3 דקות.

5. לכתוש בוטנים ולפזר מעל – לקישוט.