ספגטי עם כדורי בשר

ספגטי עם כדורי בשר

מנה שכל ילד לא יוכל להישאר אדיש אליה וגם לא המבוגר האחראי 🙂

חשוב מאוד לדעת ולהבין שכשמכינים פסטה לעולם הרוטב יחכה לספגטי ולא הספגטי לרוטב. את הספגטי מכינים ברגע האחרון ואז מצרפים אותו לרוטב, במקרה זה לרוטב עם כדורי הבשר.

לקציצות:

1/2 ק"ג בשר בקר טחון (רצוי עם מעט שומן, אם הבשר איננו שמן דיו, להוסיף שליש כוס שמן זית לבלילה)

1 ביצה

1/2 כוס פירורי לחם

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית מוסקט

לרוטב:

1 בצל גדול קצוץ

2 כפיות שום כתוש

3 כפות שמן זית

1 ק"ג עגבניות טריות קלופות ומגורדות על פומפיה (או במעבד מזון)

1 קופסא קטנה של רסק עגבניות

1.5 כוסות של מים רותחים

2 כפות סוכר

1 כף מלח

לספגטי:

1 חב' ספגטי מבושל לפי הוראות היצרן

להכנה:

1. לערבב את כל מרכיבי הקציצות היטב, ללוש את הבשר עד שהכל יתאחד. להכין קציצות ולהניח על משטח עבודה.

DSC_0697

DSC_0698

2. הסיר שטוח וגדול לטגן בצל עד שקיפות. להוסיף את השום ולטגן יחד

DSC_0695

3. להוסיף את העגבניות ולערבב. להוסיף את רסק העגבניות, המים והתבלינים ולערבב יחד. אחרי הרתיחה להנמיך את האש ולבשל 10 דקות.

DSC_0696

4. להעביר את הקציצות לתוך הרוטב ולבשל יחד 40 דקות.

5. להניח את הספגטי בצלחת, לשפוך עליו רוטב, לערבב היטב, לשים מעל הספגטי קציצות ולאכול. נפלא.