למצרכים:

1 חב’ בצק עלים מרודד מופשר

2 קישואים פרוסים דק (אם יש מנדולינה רצוי)

3 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים במים עם הקליפה

2 גבעולי אורגנו טריים (רק העלים) קצוצים

2 שיני שום כתושות

פירורי לחם

100 גרם גבינת פטה מפוררת

2 ביצים

80 סמ”ק חלב

125 גרם יוגורט

3 כפות שמן

מלח

פלפל שחור גרוס

להכנה:

1. לחמם 3 כפות שמן ולהכניס את פרוסות הקישואים. לטגן אותם על אש נמוכה שממש יתרככו ויתבשלו מעט – רצוי עם סיר מכוסה (לשים לב שלא יהיו רכים מדי ויתפרקו). אחרי ריכוך הקישואים להוסיף את השום, לערבב ולבשל עוד 2 דקות יחד.

2014-05-28 18.20.26

2. לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך אותם לקוביות. להוסיף לקערה גם את הקישואים והאורגנו.

2014-05-28 18.32.54

3. להוסיף חצי כוס פירורי לחם ולערבב בעדינות רבה.

4. לערבב בקערה את הביצים, היוגורט, החלב המלח והפלפל.

5. בתבנית עגולה נמוכה (כמו של פאי) לשים נייר אפיה ובתוכו לפרוס בצק, כאשר השוליים שלו יוצאים החוצה. לפזר עליו כף פירורי לחם ועל זה לשים את הקישואים.

2014-05-28 18.43.42

6.  לפזר מעל הקישואים את גבינת הפטה המפוררת.

IMG_3183

7. לשפוך מעל את הבלילה של הביצה ולסגור את הבצק בקצוות כלפי פנים.

8. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 30 דקות.

2014-05-28 19.51.47

לאכול חם – פשוט מושלם!!!

הירשמו לעדכונים:

נרשמת בהצלחה לאתר, אהיה בקשר בקרוב!

ארעה שגיאה בנסיון השליחה, אנא נסה/י שנית

כל האינפורמציה שסיפקת, היא למטרת עדכונים ושמירה על קשר.
דילוג לתוכן