לבצק:
1 ק”ג קמח
.2.5 כפות שמרים יבשים
2 ביצים
3 כפות סוכר
1 כף מלח
6 כפות שמן זית
כ- 700 סמ”ק מים
למילוי:
חבילת תרד (400 גרם)
כ- 3/4 כוס פסטו (למריחה על הבצק)
150 גרם גבינת פרמזן מגורדת
1 חב’ לבבות ארטישוק חתוכים לארבע
להכנה:
בקערת המיקסר, להניח את כל חומרי הבצק וללוש בעזרת וו לישה למשך 5 דקות. להניח את הבצק במקום חמים להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה).
בעזרת מערוך, על משטח מקומח, לפתוח את הבצק לצורה מלבנית כשהבצק יהיה בעובי של 1 ס”מ.
למרוח את הבצק ברוטב פסטו, עליו לפזר את התרד, את לבבות הארטישוק ומעל גבינת פרמזן.
לגלגל את הבצק לרולדה ולסגור אותה היטב.
לשמן תבנית אפיה בעזרת שמן זית, להניח בפנים את הרולדה ולהניח אותה להתפחה – כשעה.
למרוח את המאפה בחלב ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- חצי שעה-40 דקות או עד שהמאפה מזהיב.
להפוך את המאפה על צלחת ו…….וואו! איזה דבר יפה!!!